-2.8 C
София
събота, 22 януари 2022 г.

Какво толкова има в стая „112“ на фирма Автомагистрали? (ГАЛЕРИЯ)

Встъпилото в длъжност от вчера ново ръководство на държавната фирма „Автомагистрали” обяви, че е открило необичайна стая в сградата на дружеството. Според служебната власт ставало въпрос за луксозно обзаведена спалня. По документи обаче се води стая за медицинска помощ, т.е. истинска спешна служба 112 в държавна сграда. В нея има смарт телевизор, голямо легло, гардероб, маси и диван, както и душ кабина с масаж.

„Със сигурност не е стая за спешна медицинска помощ, както е по заповедта и както би трябвало да бъде. На хората това им прилича масово на хотелска стая”, обясни Десислава Христова, член на УС на „Автомагистрали”.

От предишното ръководство обясниха обаче, че по закон са били длъжни да имат подобно помещение. „Тази стая, мисля, че даже се ползва преди месец, когато на една служителка й прилоша, падна й кръвното и я заведоха там. Така ми докладваха. Но тази стая е направена точно за това”, заяви Стоян Беличев, бивш изпълнителен директор на „Автомагистрали”.

„Ако наистина е стая за спешна медицинска помощ, е редно да е в по-ниските етажи. Ако се наложи да бъде изнасян човек на носилка например, как ще стане от седмия етаж?”, пита Десислава Христова.

От новото ръководство са открили документи, че само част от мебелите в тази стая са стрували 8000 лева. Колко обаче е била стойността на целия ремонт не се знае, тъй като е правен заедно с останалите помещения и липсват отделни фактури.

„Достъпът до тази стая е бил твърде ограничен. Не мога да кажа за момента кой точно я е ползвал, имам си своите предположения”, каза Десислава Христова.

Благодарение на кадри, заснети от Нова телевизия, можем да ви покажем какво намери новото ръководство във въпросното стая:

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html