-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Благоевград гласува на балотаж за кмет

Втори тур на частичните избори за кмет на общината се провежда днес в Благоевград. Миналата неделя никой от седемте кандидати не успя да прескочи 50-процентовата бариера, а избирателната активност беше рекордно ниска.

Илко Стоянов, Румен Томов, колаж БНР

На балотажа за кмет гласоподавателите избират между кандидата на партия „Има такъв народ“ Илко Стоянов и независимия, но подкрепен от БСП, Румен Томов, чиито кметски правомощия бяха прекратени предсрочно заради не съвсем закритата му фирма.

Седмицата между двата тура премина спокойно и без нарушения на изборните правила. Само една жалба е постъпила в Общинската избирателна комисия. Тя е депозирана от политическа партия и в нея се твърди, че в деня за размисъл по време на спортно мероприятие е имало агитация за един от кандидатите. Сигналът не беше потвърден.

Само в 20 от общо 140 секции се гласува с хартиена бюлетина, а в останалите – машинно. Въпреки това отново бяха отпечатани около 72 хиляди бюлетини, както изисква законът.

Малко над 65 хиляди са избирателите в Благоевград. На първия тур едва 27,75 процента от тях упражниха правото си на глас.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html