-6.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Поптодорова разкри защо Херо Мустафа е щастлива

Като всеки посланик и Херо Мустафа си върши работата и това е положително. Така се поддържат отношения и се обсъждат въпроси. Херо Мустафа е щастлива, че има по-чест достъп до президента Радев, защото в САЩ 192-ма дипломати се състезавахме за достъп до Белия дом. И аз бях първенец. Служебното правителство е напълно легитимно. Защо Херо Мустафа трябва да се въздържа от срещи с правителството, след като и всички останали посланици провеждат своите срещи. Това заяви в интервю за БНТ бившият посланик на България във Вашингтон Елена Поптодорова.

Елена Поптодорова, сн. БНТ Архив

Съединените щати се завръщат – у нас и по света – и то е най-логичната реакция на изборния резултат, защото при Доналд Тръмп имало свиване и затваряне на САЩ от всичко. България щяла да бъде от потърпевшите държави, ако този подход на дистанциране и тотално оттегляне бе продължил. Трябва да бъдем удовлетворени от новия девиз: „Америка за завръща“, категорична бе Поптодорова.

Бившата посланичка в САЩ е на мнение, че България е просто една от всички останали европейски страни, които изразяват остра загриженост от поведението на Русия. Има много неинформираност и ленивост по отношение на общественото и политическото отношение към Русия и СССР. Трябва да се чете повече история, смята Поптодорова.

„България трябва да избере – ако иска да е извън развитието на континента на Европа, може да избере тоталната позиция на изолацията и да откаже да бъде част от един общ процес, който се свежда единствено до консолидиране на европейския континент и едно по-добро развитие“, коментира Елена Поптодорова.

За нея най-верният показател е къде хората търсят своята реализация – българите търсят реализация на Запад, а не на Изток. Това не е ли най-ясният признак къде е доброто развитие, запита тя.

И добави, че на 11 юли ще се разбере кой иска да продължи европейското евроатлантическо развитие на страната или да се сложи черта, с която България да се присъедини в съюз с Беларус. „Ако България не желае да бъде част от европейския континент, моля – ето Беларус, ето Лукашенко, да ни запише и нас там“, добави Поптодорова.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html