-1.2 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Самоуби се висш прокурор от Варна

Снощи се е самоубил заместник апелативният прокурор на Варна Иван Тодоров. Той е преминал преди време през тежко боледуване на ковид, след което имал поражения и продължително и много трудно възстановяване, и сам е направил личен избор да напусне този свят.

Иван Тодоров е роден на 11 октомври 1956 година. Дълги години бе прокурор в Окръжна прокуратура – Варна, след което стана заместник апелативен прокурор на Варна. Окръжна прокуратура – Варна е образувала досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта му.

Името на Иван Тодоров скандално нашумя в средата на 90-те години, когато бе арестуван за подкуп тогавашният шеф на БОП – Варна полк. Стамо Стамов, по поръчка на по-късно убития военен прокурор №1 Николай Колев, единствено по показанията на руснака Саша Багаев. По-късно Саша Багаев даде интервю, в което посочи именно прокурор Иван Тодоров, като лицето, което го е притискало да даде показания срещу Стамов. А в самото „дело Стамов“ стана ясно, че на варненска почва делото е тръгнало именно от прокурор Тодоров в сие с полк. Николай Колев. Поръчката около сготвянето на полк. Стамов, след като той лежа в ареста, окончателно лъсна, след като той бе напълно оневинен по повдигнатите му обвинения на всички инстанции.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html