-5.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Окончателно: Атентаторът срещу Алексей Петров осъден на 10 години

Върховният касационен съд /ВКС/ остави в сила решението на Софийския апелативен съд, от което следва, че Роман Логвиненко ще изтърпява 10 години затвор за действия, улесняващи извършването на опит за убийство на Алексей Петров, съобщиха от пресцентъра на съда.

Алексей Петров, Снимка Интернет

С решението си ВКС е потвърдил изменението на присъдата от 15 на 10 години затвор. Решението на съда е окончателно.

Логвиненко беше обвинен във връзка с опита за покушение срещу Петров, който беше извършен на 29 октомври 2015 г. в кв. „Кръстова вада“ в София.

Тричленният състав на ВКС споделя мотивите на долните инстанции за това, че по категоричен начин е доказано осъщественото от Логвиненко престъпление. Върховните съдии не са приели и оплакванията „за явна несправедливост на наказанието“.

През 2019 г. Софийският градски съд призна Логвиненко за виновен за това, че от началото на пролетта на 2014 г. до 29.10.2015 г., в съучастие като помагач с Артьом
Темпински – извършител, Максим Чорний – извършител, и Йевен Балков – помагач, умишлено улеснил извършването на опит за убийство на Алексей Петров. Логвиненко набавил парични средства, организирал следенето и дал съвети, като на 29.10.2015 г. в София извършителите произвели изстрели с два броя гранатомети към лек автомобил, в който пътували Алексей Петров и неговия шофьор..
Темпински, Чорний и Балко се издирват с червена бюлетина на Интерпол.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html