-6.4 C
София
събота, 22 януари 2022 г.

Силвестър Сталоун на 75

На 6 юли своя 75-ти рожден ден празнува една от най-големите екшън звезди в историята на киното – Силвестър Сталоун. Роден през 1946 година в Ню Йорк, той добива световна популярност с ролите си във филмовите поредици „Роки“ и „Рамбо“.

Слай в ролята на Рамбо, снимка Интернет

Днес той е един от най-известните актьори в Холивуд, а освен това е още режисьор, продуцент и сценарист.

Слай има европейски корени, като е наполовина италианец. Баща му Франк е роден в Италия, като през 1930 година се мести в САЩ. Майка му пък е наполовина французойка и наполовина германка.

Като тинейджър Сталоун бил много буен. 10 пъти го гонили от училище. На 15-годишна възраст попада в училище за проблемни деца, където започва да се занимава със спорт и театър. На 16 години започва да се занимава с културизъм.

Ако не беше станал актьор, Силвестър Сталоун може би днес щеше да е известен престъпник. Така смята самият той. Откровенията са по повод първата му роля на големия екран в еротичния филм „Италианският жребец“ (1970). За два снимачни дни получава 200 долара. В този момент е без пукнат грош и дом. Нощувал е по автобусните спирки.

Роки Балбоа

„Изборът ми беше или да се снимам в този филм, или да ограбя някого“. Звездата, създал преди 40 години Роки Балбоа, един от най-обичаните образи в световното кино, и „Рамбо“, стигна и до България. Слай докара у нас най-големите екшън звезди от близкото минало за снимките на „Непобедимите“ и продължението му.

Има 3 брака зад гърба си и 5 деца. С третата си съпруга Дженифър Флавин е вече повече от 25 години. Яростен привърженик е на републиканската партия в САЩ. Когато има време, гледа европейски футбол. Фен е на английския Евертън.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html