1.8 C
София
събота, 29 януари 2022 г.

Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ: Аз съм мутра*

Аз съм мутра. Поне това разбрах от новата власт. Преди да дойде тя, не знаех, че съм такъв, но вече съм сигурен – 100% съм мутра и си държа на това. От всичко, което чувам, онези, които не са били във властта преди 20-30 години, не са били адвокати на силови групировки, не са участвали в поне няколко фалита на банки, не са приватизирали заводи, не са докарали поне мъничко хипер инфлация, са мутри. А като се има и предвид, че скоро не съм блокирал нито едно кръстовище, съм мутра и още как.
Според новите разбирания мутри са онези, които са управлявали само когато са били избрани за това, прокарали са повече пътища отколкото всички предишни, взети накуп, запазили са Отечеството си от масова нелегална миграция, спрели са отвличания и магистрални грабежи и са вкарали страната си в зоната на най-стабилната валута в света – еврото.
Ето защо считам себе си за мутра. Даже съм горд, че съм от тази страна на барикадата, защото онези, които в момента не са мутри, викат в полицията хора, които лепят от грешните плакати, спират строежи, за които има планове от половин век, и нямат проблем да пенсионират доктори, които са прекарали държавата през най-тежката вирусна пандемия на века, само защото не се прераждат, когато някой стане министър.
Ако това са мутри, то предпочитам да съм сред тях, отколкото сред онези, които за 45 дни решиха, че могат да заметат работата на едно поколение българи и да раздадат справедливост. Ама от тяхната. И без някой да ги е избирал за това.
*Настоящата драсканица е вдъхновена от действителни случаи и разкази на обвиняеми в т.нар. „Народен съд“.
От ФБ профила на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ. 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html