-1.2 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Испанската прокуратура: Няма „Барселонагейт“

Компроматът срещу бившия премиер Бойко Борисов, наречен „Барселонагейт“, окончателно е прекратен с акт на прокуратурата на Испания. Това става ясно от документ, изпратен до медиите от Йордан Христов, който е съпруг на Борислава Йовчева, сочена от задкулисни медии за близка на приятелка на Борисов.

„На 6 юли тази година получих официален документ, с който ме уведомяват, че тъй нареченият случай „Барселонагейт“ е окончателно прекратен и архивиран с постановление на прокуратурата на Испания и по специално на главния прокурор на Специализираната прокуратура на Испания г-н Алехандро Лусон Кановас, считано от 31.05 и е влязло в сила“, посочва г-н Христов.

Той уточнява, че в хода на проверката по този случай никога не са били повдигани обвинения и не са предявявани финансови, данъчни или каквито и да било други законови претенции от страна на испанските власти.

„Нещо повече, част от медийно разпространените имена, в това число и на политици, дори не присъстват в проверката, което не попречи да „присъстват“ в медийни и политически спекулации, в които беше замесено и моето име в продължение на 2 години“, изтъква г-н Христов.

Той допълва, че с прекратяването и архивирането счита, че един път завинаги се слага край на този случай.

„Отнасям се с огромен респект и уважение към испанската правораздавателна система и прокуратура, които са едни от най-авторитетните в Европа и света и бих искал да декларирам, че във всички свои действия винаги съм се съобразявал с изискванията на законите и съм спазвал стриктно установените правила“, подчертава г-н Христов.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html