0.8 C
София
събота, 29 януари 2022 г.

Георги Стоев: Слави изнудваше Поли Пантев, плашеше с Васил Илиев

Георги Стоев, снимка Интернет

Летописецът на мафията Георги Стоев плати с живота си за трилогията „БГ Кръстника”. Той бе разстрелян показно посред бял ден в центъра на София на 7 април 2008 г. 3 куршума ликвидираха най-продавания български автор, описващ без страх тайните на подземния свят, припомня tribune.bg.

 

Илюстрация tribune.bg

В първата част на скандалната гангстерска сага Георги Стоев посвещава глава и на мутреещия се шоумен Слави Трифонов и зависимостите му от видни герои от ъндърграунда.

Ето как описва Стоев лидерът на „Има такъв народ“, който изнудвал Поли Пантев и се слага на боса на групировката ВИС Васил Илиев:

Събитията от следващите две седмици се развиха главоломно. Срещнах се още по три пъти и с Поли, и Маджо, но вече по съвсем други поводи. Макар че трескаво мислех начин да изляза чист. Първо ме повика Поли, който изобщо не беше на себе си. Сутринта сестра му бе ходила да тегли 3 милиона марки. Но в градинката пред „Кристал“ някакъв мъж й дръпнал едната чанта. Оказало се после, че са им откраднали 500 хиляди марки. С тях Поли бе намислил да купува хотел „Сердика“. Смяташе да инвестира част от парите от откраднатия кокаин в сериозен бизнес. Изненада ме, като ми каза, че Маджо е щял да му помогне със сделката. За пореден път се убедих, че Маджо е голям двуличник, но и стратег. Вероятно смяташе да прибере и хотела, след като се отърве от Поли. На срещата присъстваше и Женята. Той пръв подметна на Поли, че се съмнява в сестра му, защото не е взела охрана. Тя беше омъжена за италианец със съмнителна репутация, който уж имаше бизнес в Италия, а винаги опираше до парите на Поли. Женята пося семето на съмнение относно откраднатите пари, но на Поли не му се вярваше, че сестра му би направила нещо такова. Той все още твърдеше, че може би някой наркоман просто е дръпнал първата му попаднала чанта и е отпрашил нанякъде. Пуснахме всичките ни хора да претарашат свърталищата на наркомани, за да разберем има ли някой, който да се е похвалил. Но опитите ни да открием крадеца бяха безуспешни. Което все повече ни доближаваше до версията, че сестрата на Поли ги е прибрала. Вероятно една такава сума би й уредила живота, а и със сигурност е подозирала, че ако вземе повече, Поли ще полудее. Поли направи нещо друго.

Свърза се с нашия стар познайник Слави Трифонов, който гледаше да е в добри отношения с всички групировки. С Трифонов се познавахме от дискотека „Алкатрас“ още от 1994 година. Тогава той често идваше там, парадираше с измислена слава. Сваляше бедни студентки, както и дианабадските курви, които търсеха поредния балама да му изпразнят джоба. Размотаваше се с един огромен мобифон, който му висеше на бедрото. Една вечер съвсем се бе отплеснал и окрилен от това, че размени няколко думи с Васил Илиев, започна да подкача танцьорката на пилона. Мая – така се казваше красивата мацка, определено не беше от неговия калибър. Тя често обслужваше Поли и Васил Илиев, които бяха съсобственици на дискотеката. Започна да й досажда, докато тя не се съгласи да се снима с него. След като Васил си замина, Слави се самозабрави, опитвайки се да се прави на джентълмен, целуваше й ръце и накрая клекна в краката й. Очевидно се опитваше да привлече вниманието й.

Изхвърлете тоя клоун, само не го бийте – нареди тогава Поли. – Не искам утре да ме разнасят по телевизията. Хванахме го грубо за дрехите и пред погледа на хората в дискотеката го изхвърлихме. Едно от нашите момчета не се стърпя и го удари с длан по гърба. Трифонов се разпени и забълва заплахи, използвайки името на Васил, а ние наредихме на охраната да му хванат такси и да го разкарат.

Още на другия ден бъдещият шоумен поиска среща чрез Васил и се извини на Поли за държанието си. Сега Поли искаше следната услуга. В собственото си предаване да разкаже за изчезналата чанта и да обяви награда, ако я намерят и предадат. Самият Поли бе обявил награда от 50 000 марки, ако му я намерят.

Трифонов свърши работа, само че най-нагло бе заявил на Поли, че тази услуга ще му струва 5 хиляди марки, които Поли плати небрежно, но след това сподели пред нас раздразнен:

„Боклук, ще ме рекетира мен! И каква стана тя, някакъв си шоумен е по-голям рекетьор от нас!“

„С какво се оправда, че ти ги иска?“

„Абе, смънка нещо там за отчитане в телевизията, но съм сигурен, че ги е прибрал в джоба си.“

„Поли – каза съвсем сериозно Женята, – имам едно момче, с него ходим на лов. Той стреля с арбалет. Какво ще кажеш да го пратя да пусне една стрела в гъза на Слави Трифонов.

„Що не пратим направо хора да го натрошат?“ – изстреля ядно Поли.

„Популярен е, ще стане скандал, а така, като се появи в „Пирогов” със стрела в гъза, ще падне голям смях. Ще помислят, че някой го е наказал заради женска история.

„Поли се поразсмя, но съвсем сериозно отсече: „Имам си много други ядове в момента, за да се занимавам с тоя боклук. А арбалетът е тежко оръжие, ще вземе да го осакати и тогава ще стане наистина жесток скандал. А аз нямам нужда точно сега от публични изяви… – помис­ли около 2-3 минути и махна с ръка. – Прежалил съм ги тия 500 хиляди. „Отпрати ни и остана сам.

(Откъс от бестселъра на Георги Стоев „БГ Кръстника 1”) 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html