2.4 C
София
петък, 28 януари 2022 г.

В деня за размисъл моряци отплаваха, ще гласуват в открито море

На 11 юли освен в страната и чужбина, народни представители ще се избират и в открити води. Моряците от кораба „Дружба“ също ще могат да упражнят правото си на вот. В изборния ден корабът ще плава в Средиземно море, предаде БНТ.

Корабът „Дружба“, на който ще се сласува в открито море. Кадър БНТ

Капитанът и част от екипажа лично взеха бюлетините за вота от РИК-Бургас. „Капитанът предполагам е определил някакво помещение. Тайната на вота е гарантирана, както от 6-мата членове на секционната комисия, така и от всички изборни книжа, които са получили“, уточни Михаил Хаджиянев, председател на РИК-Бургас.

За целта на борда е разкрита Секционна избирателна комисия. Гласуването ще се проведе с хартиена бюлетина, тъй като разкритата секция е под 300 души. „Нещо ново е за нас и смятам, че ще се справим. Ние ще се запознаем допълнително с документите и ще действаме според правилата“, отбеляза Богомил Бонев, председател на СИК.

Изборните книжа бяха ескортирани от полицаи до кораба, който отплава за Батуми. Всички 28 души от екипажа са заявили желание да упражнят правото си на глас. „Това, че сме на кораба мисля, че не е причина да не го направим. Законът го позволява. Инструкциите на РИК бяха спазени до една“, каза капитанът Пламен Панайотов.

Според председателя на секционната комисия само лошото време може да провали гласуването в морето. Това е единственият плавателен съд под български флаг, на който на 11 юли ще има урна. В края на изборния ден резултатите ще бъдат изпратени по имейл на Районната избирателна комисия.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html