-2.8 C
София
събота, 22 януари 2022 г.

За коя партия гласува президентът Румен Радев?

Президентът Румен Радев упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София. „Както виждам няма опашки, няма проблеми с машините за гласуване. Поздравявам всички служители на органите на реда, ЦИК, изборната администрация за организацията на изборния ден“, заяви Радев на фона на стотици съобщения за проблеми с машини, опашки в секциите и отказващи се да чакат гласоподаватели.

„Силно се надявам, че партиите ще подходят отговорно и конструктивно, за да са на висотата на очакванията на гражданите. Ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, трябва да ги направим такива. Затова призовавам всички излезете и гласувате“, заяви държавният глава.

Попитан за кого е гласувал и дали има промяна във вота му отпреди 3 месеца, той заяви… че не помни. Вотът с машина обаче трудно може да се нарече таен – лесно се вижда например дали партията, за която се гласува е на първа или втора страница, както и дали е разположена горе или долу, пише tribune.bg

При президента ясно се видя, че избраната от него формация не беше на първата, а на втората страница в електронната „бюлетина“. Това автоматично изключва шанс да е гласувал за БСП. На втора страница една до друга се намираха „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, „Демократична България“ и „Републиканци“-те на Цветан Цветанов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html