20.3 C
София
сряда, 10 август 2022 г.

Карадайъ поиска преброяване на контролните разписки

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ първи от партийните лидери упражни правото си на вот тази сутрин. Той гласува в Кърджали.

кадър БНТ

„В България за последните 12 години виждаме, че има криза на държавността, демокрацията и отстъпление от правата и свободите. Ние от 7 години повтаряме, че трябва да се възстанови нормалността в политиката, да се възстанови държавността и демокрацията. Именно за рестарта на държавността гласувах, защото виждаме, че демокрацията е едно такова явление, което веднъж отвоювано не е завинаги. Искам да заявя, че възстановяването на демокрацията не може да се случва с недемократични средства и инструменти“, каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС коментира и изборния процес. „Аз ако съм член на СИК не бих подписал протокола, ако не съм преброил контролните разписки. Изборите трябва да са прозрачни. Аз като програмист знам, че може да се направи програма, която да е идеална. Ако някой цели да няма доверие в изборния процес и тръгва още сега да създава предпоставки за недоверие – това не е наша работа“, подчерта той.

„Имайки предвид световния опит в доверието в електронните машини, са създадени контролни разписки. Не бих поставил подписа си под протоколите, ако не проверя контролните разписки“, коментира Карадайъ, който е водач на листата в Кърджали.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html