-2.8 C
София
събота, 22 януари 2022 г.

Президентът натисна бутона и се обяви против скритите кръгове

Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно и младите хора виждат своето бъдеще. Гласувах за държава, която държи и работи в полза на обществото, а не на скрити кръгове, заяви президентът Румен Радев, след като гласува в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

сн. бТВ/Ладислав Цветков

„Силно се надявам, че партиите извлякоха своя урок от предишните парламентарни избори и ще бъдат по-отговорни, според очакванията на гражданите“, допълни държавният глава по повод съставянето на правителство.

Призовавам всички хора – излезте и гласувайте! Когато имаме висока избирателна активност, това значи че ще имаме легитимно правителство и парламент. Високата избирателна активност е мярката срещу преиначаването на нашия глас, съобщи Румен Радев и отново апелира за масово гласуване.

„Виждам, че няма проблем с машините. Няма опашки, гласува се лесно и удобно“, разкри държавният глава по повод машинния вот и благодари на всички членове на изборни секции и служители на реда.

кадър бТВ

Президентът отговори и на македонски журналист след вота си: „Искам ясно да заявя – политиката на България спрямо РС Македония не зависи от това кое правителство ще бъде на власт и кой парламент. Зависи от това да имаме открит и конструктивен диалог между София и Скопие. Трябва да се разберем между нас си, а не в Брюксел или друга европейска столица.“

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html