-9.6 C
София
вторник, 25 януари 2022 г.

Рашков с нов удар по ГЕРБ, ще подава сигнал срещу Гешев

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков изрази нескрито задоволство от негативния според него резултат на ГЕРБ на изборите. „Когато някой започва да губи, той отклонява общественото внимание от важното за деня“, каза Рашков коментира пред бТВ в коментар на изявленията на ГЕРБ от днешния ден.

кадър бТВ

„Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, тя започва да говори несвързани неща, безсмислени, защото иначе трябва да обясни на какво се дължи това. На какво се дължи, че само за 2 месеца те губят такъв електорат, че губят 15 или 20 депутати“, каза министърът.

По думите му, днес има сравнително по-малко започнати досъдебни разследвания. „Причината отдавам на активната дейност на съответните полицейски органи в последните10 дни. На пръсти на едната ръка се броят случаите, които можем да коментираме, накратко – в Карнобат имаме един случай и то по ваш репортаж. Ние заедно с вашата телевизия и със съдействието на прокуратурата в Карнобат сме свършили много важна работа“.

Рашков допълни, че от преди няколко часа имат информация за един случай в столичния кв. „Дружба“, където представител на секционна комисия е бил с един кандидат-депутат в една кола, но кандидатът за депутат има имунитет и не може да се посегне на неговата независимост, поради което реализацията не се е осъществила до край.

„Ще анализираме кои партии са купували гласове, ще бъдем готови, след като започнем да проверяваме случаите един по един“, каза служебният вътрешен министър.

Бойко Рашков съобщи още, че ще подаде сигнал срещу главния прокурор в близките дни: „Почти напълно съм готов, не хвърлям думите си както ГЕРБ на вятъра“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html