-5.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Румен Христов възмутен от безотговорността на предишния парламент

За първи път от 1913 г. няма формирано правителство от новоизбран парламент, което означава безотговорност, заяви лидерът на СДС – коалиционният партньор на ГЕРБ – Румен Христов, след като упражни правото си на глас. Той призова тези, които могат да формират мнозинство, да съставят стабилно правителство, като не трябва да се изключва и ГЕРБ.

Румен Христов, СДС

„Гласувах за една просперираща България – член на ЕС, на НАТО, на еврозоната, на Шенген. За европейски доходи, за стабилност и не на последно място, за дясно управление“, каза Христов, който даде гласа си в столичното 2-ро училище.

Той очаква поне половината от българските избиратели да отидат до урните. „Имаме право да избираме, а тези, които избират после, имат право да изискват от нас“, заяви Румен Христов.

На въпрос дали обмислят смяна на коалиционния партньор, председателят на СДС каза, че все още е рано да се говори по тази тема.

„Ние имаме едно добро взаимодействие с ГЕРБ. Ситуацията в парламента според мен няма да бъде кой знае колко по-различна от предишния. В този смисъл аз си зададох въпроса дали имаше нужда от тези избори“, коментира той.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html