-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

„Летящата козила Ерато“ отвя и баба Цона, и ген. Атанасов

Елисавета Белобрадова, популярна в социалните мрежи като „Летящата козила Ерато“, е събрала достатъчно преференции, значително над необходимите 7% от гласовете, за да измести втората в листата на „Демократична България“ в 23 МИР в София Антоанета Цонева, известна още и като баба Цона.

Елисавета Белобрадова, снимка Интернет

Белобрадова, която е от гражданската квота на „Демократична България“,  има 7805 лични гласа – най-много в цялата страна, подадени за ДБ,  и се нарежда втора в 23 МИР след водача Атанас Атанасов, след като бе под номер 10 в листата. Тя има повече преференции и от него, но като № 1 в листата той влиза в парламента и без преференциално гласуване.

Елисавета е много популярна с изявите си във Фейсбук. Тя е създател на сайта „Майко Мила!“ и основател на фондация „Майко Мила“ и нейната кауза „Оле Мале“.  Основна цел на фондацията е да помага на майки на деца с увреждания да работят и да се издържат сами, защото системата в България не позволява на много жени да се върнат към активен начин на живот и ги обрича на физическа, финансова и емоционална изолация. Особено голям е фокусът върху даване на възможности за майките на деца с увреждания да работят от дома. В момента работят с над 20 майки от цяла България.

По време на кампанията всеки ден бе на различни места в столичния 23 МИР, срещна се с много хора и бе особено активна във Фейсбук, където има хиляди последователи. Автор е и на няколко книги.

Елисавета Белобрадова е завършила Френската гимназия в София и право в СУ „Св. Климент Охридски“. Има три деца – две дъщери и един син.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html