-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Отзвук в РС Македония: Трифонов ще „однесе бугарски и северномакедонски астронаути во Вселената“

 

Македонската novatv.mk е реагирала светкавично след днешното изявление на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, в което той обяви, че една от основните точки в програмата на правителството, което той предлага, е изпращането на двама  български астронавти в НАСА. „Ще направим всичко възможно към тях да се присъедини и един северномакедонски астронавт“, каза още той.

Системата възпроизвежда неморални хора в ръководството на държавата и това се вижда“, заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в първата си публична изява след вчерашните предсрочни парламентарни избори. Той заяви, че ИТН няма да прави коалиция с нито една партия, тъй като по думите му думата „коалиция“ се е превърнала в мръсна дума“, цитира думите му македонското издание.

Трифонов и партията предлагат кандидати за състав на ново правителство, но в парламента няма да искат подкрепа от други партии, а дали ще го подкрепят или не остава тяхно решение. Трифонов заявява още, че очаква президентът Румен Радев скоро да връчи мандата за съставяне на правителство, пише novatv.mk.

„Ще направим всичко възможно да изпратим двама български астронавти – мъж и жена, в Космоса, ще вземем с тях и един северномакедонски астронавт. Трябва да спрем да гледаме надолу в земята от срам, а да почнем да гледаме нагоре към звездите“, цитира думите му македонското издание.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html