-6.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Атанас Атанасов: Спорен състав на правителство може да минира диалога

 

„Сформирането на правителство е сложна политическа задача, изискваща спазване на конституционните процедури, търсене на колективни решения, диалог между политическите сили и консенсус по основните политически въпроси за управлението на страната.“

Така председателят на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“ Атанас Атанасов коментира кабинета на Слави Трифонов. Той заяви, че свиква Националното ръководство на партията, съвместно с новоизбраните народни представители за обсъждане и вземане на решение по следните въпроси:

  1. Конституиране на 46-о НС и участието на „Демократична България“ в неговото ръководство.
  2. Формиране на позиция по въпроса за образуване на мнозинство.
  3. Подготовка за внасяне на законопроекти, свързани с основните приоритети на „Демократична България“ за развитието на страната.
  4. Изработване на позиция относно съставянето на правителство.

„Прибързаното предлагане на спорен състав на правителство създава риск за миниране на диалога между парламентарно представените политически сили за решаването на тази основна задача“, отбелязва председателят на ДСБ.

„За нас водещ трябва да бъде вотът на избирателите, които ни показаха, че искат отстраняването на Борисов от власт и създаване на политическа стабилност чрез прекратяване на политическата криза“, заявява още Атанасов.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html