-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Журналист каза защо Слави може да разчита на ДПС

„Ако вчера Слави имаше само 64 депутатски места за подкрепа на свой кабинет на малцинството, то днес можем да кажем, че може да разчита на още 29 от ДПС. Както Слави няма полезни ходове и заложи на най-нестандартния вариант, копирайки Доган и Борисов по загадъчност, но действайки по-бързо и по-смело от тях, така и ДПС няма голям избор“, заяви журналистът Илхан Андай пред телевизия „България он еър“.

кадър бТВ, narod.bg Архив

По думите му, в кабинета на Слави Трифонов ДПС припознава старата формула на Доган за експертно управление. „Днес по-близо до ИТН не са ДБ, а ДПС“, заяви още Андай и каза, че ако Трифонов не си гарантира още една политическа сила за подкрепа – и ДПС няма да го подкрепи.

Според журналиста вината на ДПС е, че не си е „измила петното от годините на Тройната коалиция“.

„Има такъв народ“ няма да се коалира с нито една партия в 46-ия парламент, заяви вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов. ИТН предложи свой състав на правителство, а Трифонов обяви и имената на експертите, които предлагат от партията за министри. „Основното ядро на това правителство ще бъде именно Тройната коалиция. Този ход на Слави е глътка въздух за ДПС, но и за Бойко Борисов“, подчерта Илхан Андай.

Журналистът каза още, че в Турция разочарованието е много голямо за активистите на ДПС. „Машинното гласуване беше голям проблем както в смесените региони, така и в Турция. По тази причина в тези 112 секции, още при подаването на заявленията в Турция, отиграха така, че 72 секции да бъдат за гласуване с хартиени бюлетини. Въпреки това пасивността беше за отбелязване“, посочи Илхан Андай.

Той коментира, че ДПС, със сбора от Турция и България, остава под 300 000 гласа, което според него е слаб резултат. „Това е твърде далеч от поставените цели – 430 000-450 000 гласа, които гарантираха на ДПС по-сериозно присъствие“, добави той.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html