-7.8 C
София
сряда, 26 януари 2022 г.

Осман Октай: Слави Трифонов слага кръст на политическия си проект

„Виждаме нестандартен ход на една политическа формация. Този ход на Слави Трифонов отваря широко вратите на следващи предсрочни парламентарни избори. Той постави на колене дори старта на новия парламент, опитвайки се да се измъкне от политическата отговорност, с която е натоварена партията му „Има такъв народ“ като първа политическа сила“.

Така коментира политическата ситуация Осман Октай, в миналото сочен за дясна ръка на Ахмед Доган, пред БНР.

Според него, ако Слави Трифонов е имал сериозно намерение да носи политическа отговорност, подходът му е трябвало да бъде съвсем друг.

„Много пъти съм казвал, че след Пеевски, след Борисов задкулисието ще подготви нов политически проект чрез протестите. Натам отиват нещата. Осъзнавайки в каква ситуация е изпаднал, Слави Трифонов търси елегантен изход от тези зависимости. Побеждавайки ГЕРБ, слагайки на масата програма, представяйки хора, сред които прозират лица от НДСВ, той казва предварително, че си е изпълнил ангажимента, защото други не са искали да подкрепят политическия му проект.

Както избяга от възможността да стане народен представител, сега ще избяга от създадения от него политически проект. От днес Слави слага кръст на политическия си проект“, коментира Октай.

Анализаторът прогнозира, че служебното правителство ще продължи да работи и президентът ще вдигне цената си като лидер.

„Върху него ще падне цялата отговорност върху стабилността на държавата“.

По думите му на дневен ред ще дойде дебатът за президентско управление на страната. А ниската избирателна активност се дължи на желанието на хората служебният кабинет да продължи да работи.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html