-6.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Христо Иванов: Слави не разчита на нашата подкрепа, а на нечия друга

Очевидно е, че хората нито протестираха, нито гласуваха за подобен подход. При този подход отново има съмнения за задкулисие, свързано със Сарая. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред „Свободна Европа“ относно предложения от Слави Трифонов самостоятелен кабинет.

Христо Иванов, снимка Интернет

“Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, изглежда, че разчита на нечия друга”, каза Иванов. Той добави, че коалицията му е поела ангажимент пред избирателите си да работи за управление на дълбока промяна.

Иванов казва, че в 46-ия парламент „Демократична България“ ще опита да търси обединение около идеите си. “Когато се свика парламентът, ще инициираме разговори за формиране на мнозинство около реформа на съдебната система, отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор, лустрацията и твърдата ни решимост влиянието на ДПС върху управлението на България да бъде прекъснато”, коментира още Иванов. И допълни, че тези приоритети “съвсем очевидно изключват връщане на формулата НДСВ и тройната коалиция на власт”.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html