-4.5 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Боркините тръгват първи за Токио

Българските състезателки по борба ще имат лагер в Окаяма преди олимпийските игри в Токио. Родният квартет, воден от селекционера Петър Касабов, заминава за Япония утре, 15 юли, с полет в 20:20 часа. На Игрите България ще бъде представена от Тайбе Юсеин и Мими Христова, които ще стартират за втори пореден път на най-престижния форум на планетата, а дебют ще направят Миглена Селишка и Мими Христова. Те ще се подготвят в Окаяма до 26 юли, когато летят за Токио и ще влязат в олимпийското село. Схватките в борбата са от 2 до 7 август.

Мъжете в класическия и свободния стил тръгват за Япония на 24 юли с полет в 21:25 ч, а на 25 юли ще влязат в селото. В момента класиците, заедно с олимпийските ни състезатели Айк Мнацаканян и Кирил Милов, са на подготовка в унгарския град Тата до 15 юли, а Георги Вангелов е на лагер с отбора ни в свободния стил в комплекс „Спортпалас“.

У нас за финален лагер пристига сборният тим на Куба в класическия стил, който ще има представители във всичките 6 категории. Пратениците на Островната страна бяха у нас преди месец и останаха очаровани от условията на подготовка в Тетевен. В състава на кубинците е и трикратният олимпийски шампион в тежка категория Михайн Лопес, който се подготвя да атакува четвърта олимпийска титла.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html