-5.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Кристина Патрашкова осъди Слави Трифонов за 25 000 лева

Журналистката Кристина Патрашкова е осъдила за уронване на престижа, публична обида и гавра с човешкото достойнство Слави Трифонов. Софийският градски съд е присъдил Трифонов да изплати обезщетение на Патрашкова в размер на 25 000 лева заради множество цинични скечове, излъчени в предаването „Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви в периода 2017-2019 г. До делото се стигна, след като години наред в „Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви се излъчват груби и обидни скечове с главен герой Кристина Патрашкова, в чийто образ влиза главният сценарист на предаването Иво Сиромахов.

Има такава присъда…

Ответник всъщност е компанията, продуцираща предаването – „7/8 продакшън“, чийто собственик е новият политик. Патрашкова изрично уточнява, че е завела делото още през 2019 г., преди Трифонов да регистрира партията си „Има такъв народ“. Тя дълго време се колебаела дали потърси правата си по съдебен ред, но след изключително груб, вулгарен и циничен скеч, унизявайки я и като личност, и като жена, излъчен на 12 юли 2019 г., дни преди рождения й ден, ангажирала адвокат и завела дело.

„Бях втрещена, че в епохата на #MeToo е възможно да се говори по такъв отвратителен и обиден за една жена начин, със сексистки и мизогинни украски. Бях сравнявана със скумрия, обсъждаше се тялото ми по бански костюм и прочее обиди и вулгарности, които дори ми е неудобно да спомена. Удивително е, че представители на либералната общност, които сега се заиграват чисто политически със Слави Трифонов, не намират проблем с подобни негови прояви, които са се случвали не толкова отдавна – само допреди 2 години. Впрочем, аз продължавам да съм жертва на тези гнусни шеги – скечовете не са премахнати от интернет сайта на „Шоуто на Слави“, въпреки че именно заради тях съдя и осъдих на първа инстанция Трифонов“, обяви Патрашкова, която малко по-късно днес ще даде официално съобщение за изхода от делото.

Иво Сиромахов, играещ Кристина Патрашкова, в един от скечовете в „Шоуто на Слави“. Журналистката получи обезщетение в размер на 25 000 лева на първа инстанция.

Решението на Софийския градски съд може да бъде обжалвано и от двете страни. Журналистката възнамерява да претендира за пълния размер на обезщетението, което е 50 000 лева. Вероятно адвокатите на Трифонов също ще обжалват присъдата, въпреки че според юристи нямат особен шанс нито да намалят размера на обезщетението, нито клиента им да бъде оправдан. Патрашкова обяви, че ще дари по-голямата част от сумата на фондацията на името на баща си „Проф. Тодор Патрашков“, която връчва ежегодни награди в областта на урологията.

Само преди няколко месеца „Шоуто на Слави“ бе окончателно осъдено и от Деси Тенекиджиева за подобни скечове. Актрисата получи 30 000 лева обезщетение от продуцента на предаването.

 

източник: Lupa.bg

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html