-6.4 C
София
събота, 22 януари 2022 г.

Мая Манолова: Големите партии тикат страната към правителствена криза

Мая Манолова, кадър БНТ

Кабинет, предлаган от ГЕРБ или ДПС, няма да подкрепим. Това заяви на брифинг Мая Манолова, председател на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, след проведено заседание на коалиционния съвет.

Според нея големите партии тикат страната към правителствена криза.

„Ние предложихме решение – служебният кабинет да стане редовен, служебните министри се ползват с огромно доверие, това предложение подейства като топлинен удар на бившия премиер, не е ясно защо Борисов се страхува толкова много от служебния кабинет. Настояваме президентът час по-скоро да свика парламента“, каза някогашното острие на БСП.

Относно това дали коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ ще подкрепи кабинет на ИТН, Манолова коментира, че „Изправи се! Мутри вън!“ ще участва в дебат и в зависимост от това ще вземе решение.

Според нея решението е да има нормални разговори, а не монолози от екран.

„Служебното правителство върши работа. Има 3 варианта – Трифонов предлага кабинет – обсъжда се, друг предлага – обсъжда се и трети – служебното правителство да стане редовно“, допълни Мая Манолова.

Първото предложение на „Изправи се! Мутри вън!“ е за преизчисление на пенсиите, както и за актуализация на бюджета.

Коалицията категорично не подкрепя предложенията на „Има такъв народ“ за концесия на магистрали и за приватизация на Българската банка за развитие.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html