-7 C
София
вторник, 25 януари 2022 г.

Крум Зарков: Нека БСП-Русе реши да стана ли депутат

Крум Зарков. Снимка: БСП

След официално обявените резултати от ЦИК при 100% обработени протоколи от изборите на 11 юли Крум Зарков използва личния си профил във Фейсбук, за да се извини на гласоподавателите на БСП в Русе. Той беше водач на листата в крайдунавския град и съответно събралият най-много преференции.

Зарков заяви, че си дава сметка, че резултатите за БСП са били незадоволителни и това е „тежка“ загуба за левицата. Въпреки всичко обаче, ние в Русе ще имаме само един мандат. Ако през април що-годе удържахме на общия спад в резултата на БСП, този път не успяхме, пише Зарков.

„БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система“, казва Зарков и допълва, че: „Депутатите – социалисти ще трябва да работят в един доминиран от десни сили парламент и да гарантират, че повече не ще се игнорират тежките социални и икономически проблеми на българите и особено на най-уязвимите от тях – младите семейства, работещите бедни, пенсионерите“.

Зарков уточнява, че ще остави на социалистите в Русе да решат дали да го издигнат за народен представител в новия парламент. „Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат – все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому“, написа още той.

Ето как завършва отвореното писмо на Крум Закво:

„Още на следващите им заседания ще сезирам Областния и Общинския съвети на БСП в Русе, за да обсъдим заедно кой е най-добрият вариант за нашия депутатски мандат.

Ако тези органи ми гласуват доверие, аз няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната. Ако не – ще работя не по-малко усърдно, за да може друг от нашата русенска листа да го направи.
Ще успеем само заедно“.

АНТЕНИ припомня, че веднага слез изборите на 4 април Зарков поиска оставката на Корнелия Нинова. А на последния партиен конгрес той получи най-много гласове при избора на членове на НС на БСП.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html