-7.8 C
София
сряда, 26 януари 2022 г.

Милен Велчев за юпитата на Слави: На този етап те нямат нужда да са марионетки

Царското юпи Милен Велчев, който изчезна от публичното пространство след участието си в тройната коалиция, коментира новите кандидат-министри, предложени от Слави Трифонов,

„Познавам може би по-малко от половината от министрите и знам, че те не са хора, които биха били зависими от нечии указания. Те са успешни професионалисти, които няма нужда в тази фаза на кариерата си да бъдат марионетки на когото и да било.“

Това заяви бившият министър на финансите Милен Велчев в правителството на Сакскобургготски пред БНТ.

„Смятам, че никой не трябва да е изненадан от приоритетите, заложени от новия кандидат-премиер Николай Василев. Той и в нашето правителство беше най-силният глас за твърда финансова политика и разходи според възможностите на държавата“, коментира Велчев.

По думите му Трифонов е отговорил достатъчно убедително, че колкото може да се търси сянката на НДСВ в новото правителство, толкова може да се търси и сянката и на други фигури, които са сменили партийната си принадлежност през годините.

„Политиците е добре да си дадат сметка каква голяма отговорност е върху плещите им и както и „Има такъв народ“ и партиите, които биха подкрепили това правителство, трябва да се замислят, че не могат да свалят от раменете си изцяло отговорността за евентуалното предизвикване на предсрочни избори за трети път“, заяви Велчев.

Велчев изрази мнение и по отношение на приватизирането на ББР.

„Това далеч не е най-важният момент или най-важната тема в политиката на бъдещия кабинет. Аз смятам, че държавата няма нужда от държавна банка и ползата, която би могла тя да внесе, е по-малка от рисковете за средствата на данъкоплатците“, коментира той.

Милен Велчев е известен с политическия скандал от 2003г. след публикуването на снимки, на които на яхта в Монако министър Велчев играе карти с министъра на транспорта Пламен Петров, депутата от НДСВ Мирослав Севлиевски и определяния като един от най-големите контрабандисти в България – Иван Тодоров-Доктора. Между министър Велчев и главния секретар на МВР Бойко Борисов възникна напрежение. Борисов и Велчев си подават оставките. Нито една не е приета от премиера Симеон Втори.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html