-1.2 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Андрей Кузманов: Няма реваншизъм в министерството на спорта, проверките продължават

Проверките в министерството на спорта и в момента продължават и ще продължат, защото така е по закон, обясни в „Денят започва“ служебният спортен министър Андрей Кузманов. По думите му много се говори за реваншизъм, за изчегъртване и други по-тежки думи, но той като министър на спорта и като служител на държавата е бил длъжен да провери какво е ставало в това министерство.
„Това, което успяха вътрешните одити да проверят, всички документи и всички констатации в нашата компетентност са подадени на разследващи, на НАП, на всички органи в държавата. Какво направи впечатление от първо четене – процедурите, по които са правени конкурси, видимо е, че има нещо, което не е както трябва. Документите, те говорят“, категоричен беше Кузманов.

Той е на мнение, че най-вече пандемията е оказала влияние върху малкия брой български спортисти, които не представят на олимпиадата. „Игрите ще се проведат в изключително тежка обстановка, изключителни рестриктивни мерки. Ето и вчера получаваме указания от посолството на Япония и просто тв олимпиада ще бъде, така ако можем да го кажем. Всички, които заминават и всички, които ще бъдат там, ще бъдат под страхотно наблюдение, не могат да разговарят дори на масата по време на обяд или друго, тежко ще бъде за всички“, коментира министърът.

По думите му сега ще се откроят тези, които са подготвени по-скоро психически.  „Физически всички трябва да са подготвени, защото това е олимпиада. Но психически тук ще е много важно кой ще издържи. Най-важното, което успяхме да направим, е да запазим нашите спортисти здрави, тези, които са спечелили квоти, да могат да заминат и да не се поддадат на тази пандемия някой да се разболее. Всички, които са пожелали да бъдат ваксинирани, са ваксинирани. Така или иначе те ще бъдат тествани ежедневно и то по няколко пъти на ден“, уточни Кузманов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html