25.9 C
София
сряда, 10 август 2022 г.

Ново 20: Асен Василев сменя Николай Василев?

Асен Василев.

След изненадващото оттегляне на кандидатурата на Николай Василев за премиер Слави Трифонов е поканил за министър-председател в проектокабинета си един друг Василев – настоящия финансов министър Асен Василев, пише Lupa.bg, позовавайки се на  няколко свои източника. Предложението е било отправено към Василев в сряда привечер, когато Трифонов явно е взел решение, че трябва да оттегли Василев заради взрива от негативна обществена реакция и съмненията, че вицето от правителството на Симеон Сакскобургготски е свързан с финансови кръгове, близки до ДПС.

Не е ясно дали Асен Василев ще приеме отправеното предложение. Той е заявил в разговора си с Трифонов, че му е необходимо време да помисли, разкрива източника на Lupa.bg. Със сигурност, ако приеме, на поста си ще трябва да останат и министъра на икономиката Кирил Петков, и новоназначения шеф на НАП Румен Спецов. Тримата „вървят“ заедно като общ икономически екип.

Служебният финансов министър бе поканен за министър на екологията в първия вариант на проектокабиета на Слави, за което разкри самия Трифонов. Василев обаче е сметнал предложението за несериозно, а според запознати, бил казал: „Мога да приема предложение единствено за премиер“.

 

Три дни по-късно такава покана вече е отправена. Предстои развръзка… От „Има такъв народ“ ще представят новия си вариант на кабинета утре в 13 часа на извънредна пресконференция.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html