-8.1 C
София
петък, 28 януари 2022 г.

Слави и Христо Иванов се хейтят, Борисов гледа сеир

Слави Трифонов и „Демократична България“ изпаднаха в ситуацията на пълно неразбиране, преминаващо в омраза. От това печели Борисов, който изчаква и гледа сеир. До този извод достигнаха социологът Андрей Райчев и политическия анализатор Кузман Илиев, които коментираха пред бТВ вчерашното развитие на сагата с предлагането на кабинет на партията „ма такъв народ“.

Нови трети избори ще са най-опасни за партията на Слави, защото тя се отдалечава от идеите на целия протестен вот. За „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ ситуацията е на събаряне на режима на Борисов. В същото време те се питат какво прави Трифонов и защо спря да събаря. В очите на Трифонов това пък въобще не е така и той казва „ние ще управляваме“.

Според Кузман Илиев в България много дълги години е насаждана конфронтационна политическа култура, липса на идеология и познания що е то политически процес и концепции. „Политиката се превръща в битка между личности, в която се „горят мостове“, добави той.

„БСП шест години се бори да събаря режима на Борисов, на шестата година се образува ситуация, в която това може да се случи и какво казаха на БСП: „У лево“, а какво казва Слави Трифонов на „Демократична България“: „У десно“. Това е приватизация на победата“, обясни Андрей Райчев.

Според Илиев Борисов най-вероятно и евентуално би подкрепил, дори с излизане от парламента, проект на Слави Трифонов за кабинет, защото това е в негова изгода.

От друга страна българският народ ще реагира изключително негативно на нови избори през есента.

„Г-н Трифонов не знаеше ли, че най-вероятно той ще трябва да прави кабинет, не се ли беше замислил каква ще е реакцията, когато предложи Николай Василев за премиер, не знаеше ли, че единствените, които са правили някаква кампания са „Демократична България“ и те очакваха от него да седнат на масата и да променят системата. Решенията му са или политическо самоубийство, или тотално непознаване на това как функционира демокрацията“, обобщи Илиев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html