-5.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Професор Балтов ще съди министър Кацаров

Проф. Асен Балтов

„Аз не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Четири дни слушаме лъжи. 50 пъти повтори, че има диагноза цироза. Истината е, че временно черният дроб не му е бил зле и заради това е приет по тази пътека. Първата лъжа бе, че не е ходил в „Пирогов“. Във втория ден това стана, че имал право на безплатен контролен преглед и заради това отишъл. Днес вече, че е бил поканен. Лежал е, разбира се. През декември. В много тежко състояние. След като е изписан на 12 декември идва на контролен преглед на 23 януари. Аз лично сверих неговите подписи, включително и при увеличение на капитала и това са неговите подписи. Той е от 26 юни. И да твърди, че този лист е фалшив, е недостойно. Чекирал се е с неговата лична карта. Всички подписи в история на заболяването са негови. Да, наказуемо е да не остане в болница, но в този договор има двама. И няма как да отиде на ТЕЛК за цироза. Няма как да отиде за трансплантация“, заяви бившият директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов в предаването „Неделята на Нова“.
„Използването на пътеката е законно. Давам ви пример – счупване на бедрото и белодробна емболия след няколко дни. Има работна и окончателна диагноза“, каза още той. „Няма как да му се разминат тези лъжи. И неслучайно му искат оставката. Последните два месеца министър Кацаров не направи нищо да покаже, че тези хора са герои. Всеки ден бяха 300-400 човека. Приехме над 5000 човека в коронавирус, от тях 200 без осигуровки“, допълни той. „Имаме над 30 пациенти в „Пирогов“ с делта вариант. И това е само началото“, допълни той. „Пирогов“ няма мотив да точи касата. И въпросът ми е дали повече пари са влезли в болницата. Всички 402 случая са с хора с постковид. И понеже НЗОК отказа да се направи такава пътека“, каза още той.
И показа документи с които се вижда ясно, че всичко е наред. „За нас най-важното е човешкия живот. И моите заповеди бяха да не се пестят сили и средства за спасяването на хората. Знаете ли какво е 8,5 тона кислород на денонощие“, каза още той.

„14 месеца е правен контрол и изведнъж се появават някакви по заповед на проф. Балтов да бъде изкаран мошеник. Не може един министър 2 месеца да не направи нищо, за да ускори имунизацията. И да ни изкарва убийци“, каза още той. „И до момента министърът говори, че има безспорни факти, с които съм уволнен. Не са безспорни, а са спорни. И вече има такова. Касата има седмица да ни върне отговор, след което има две съдебни инстанции. И един юрист, Кацаров, реже главата на Асен Балтов. Аз лично ще водя дело за да изчисти моето име. Срещу цялото политическо ръководство на министерството. Защото не е само Стойчо Кацаров, а и неговите заместници. Които боравеха с предварителни данни, с които аз не разполагам. Имаме различия със Стойко Кацаров, защото аз не исках да се отварят повече частни болници в София. А това ще стане съвсем скоро“, допълни той.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html