0.8 C
София
събота, 29 януари 2022 г.

Румен Гечев тропа с крак: Без нас няма правителство!

Румен Гечев, кадър БНТ

Няма как да се формира правителство без участието на БСП, за което трябва да се водят разговори. Социалистическата партия е готова да участва в разговори за правителство, който и да го предлага, категоричен бе пред БНТ червеният депутат Румен Гечев.

Няма основания да считаме че при нови избори резултатът на БСП ще бъде по-лош, допълни той. „Ние трябва да видим кои са факторите за резултата, който получи БСП. Запазихме трета позиция, това не е извинение. Не е важно колко депутати имаш. В случая БСП се намира в прекалено отговорна позиция, защото ще се окаже така, че от БСП ще зависи дали ще се формира кабинет или ще отидем на избори“, смята Гечев.

Ако има още едни избори ще отидем по-напред, тъй като ако отидем на нови избори, тези които обещаваха промяната, а не са я направили, те ще загубят, каза социалистът.

„Ние сме сериозна партия, за това сме на терена повече от 130 години и е редно всяка партия, която е в парламента и народът го е изпратил да води преговори с другите партии в парламента. Освен че сме опоненти, сме и колеги и носим отговорности. Едно е да се разговаря и да се представят цели, друго е да се подкрепя. Какво да подкрепяме? Че ни се предлага премиер и правителство без никакви разговори? Че няма разговори какво ще прави това правителство? Няма как сериозна партия като БСП да участва в такава шоу игра. Ако сега се предложи същото нещо, втора серия, ние отново няма да го подкрепим, тъй като сме последователни“, заяви в същото време Гечев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html