-5.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Първият кмет на ИТН обяви екипа си: Финансист №1 е обвиняем по делото „Чората“

 

Новоизбраният кмет на община Благоевград от „Има такъв народ“ Илко Стоянов обяви част от екипа, с който ще работи по време на мандата си. В синхрон с основните изисквания на лидера на ИТН Слави Трифонов той също ще наблегне на високата експертност на хората си и референдумите.

Сред експертите е и Борис Механджийски, един от обвиняемите по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората през 2005 г., който ще поеме финансите. Механджийски е с богат опит във финансовата сфера. Работил е като данъчен експерт в НАП, в Икономическа полиция и в банковата сфера.

Новият кмет обяви още и създаването на нови дирекции, сред които дирекциите „Екология и чиста среда“ и „Икономическо развитие и иновации“, съобщава „Струма“.

Мандатът на Илко Стоянов започва с един заместник-кмет, който е по строителството, като останалите двама, които ще отговарят за европейски проекти и икономическо развитие, ще бъдат предложени по-късно. Представеният днес заместник е бившият директор на ВиК в Благоевград Христо Дюлгеров.

Ще бъде проведен и референдум в малките населени места, които ще бъдат питани кои кметски наместници да бъдат назначавани, добави Стоянов. Предложеният екип предстои да бъде гласуван от Общинския съвет.

„През цялата компания казвах, че ще водя диалог с хората и ще направя точно това нещо. Най-вероятно следващата седмица ще има промени в част от екипа на кметските наместници. Но независимо от това какво ще се случи сега, идеята ми е някъде по време на президентските избори да проведа едно допитване сред хората на съответните населени места кой те ще предпочетат за техен наместник“, каза Стоянов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html