0.8 C
София
събота, 29 януари 2022 г.

Григор Димитров отказа и турнира в Атланта

Григор Димитров няма да може да вземе участие в турнира от сериите 250 в Атланта. Лично мениджърът му Георги Стоименов потвърди новината, като причината е напрежение в гърба, което Гришо все още изпитва след „Уимбълдън“. „Все по-добре се чувства, но не е на 100%. Наложи се да откаже Лос Кабос и Аталанта. Има някакво остатъчно напрежение в гърба“, сподели Стоименов в ефира на Max Sport. Относно турнирите, които му предстоят, той посочи Вашингтон, Торонто и Синсинати.

Иначе в предаването „Брекпойнт“ членът на Българската федерация по тенис Мариана Печеян каза, че желанието на Григор Димитров и ТК „Хасково“ да участват в конкурса на „Академика 2011“ за наем на кортовете в парк „Борисова градина“ в София повдига морални въпроси. Тя влезе в спор с мениджъра на Димитров Георги Стоименов, който разясни плановете на българския тенисист.
„Има морална страна. Те (Димитров и клуба в Хасково) могат да участват, но защо трябва да влизат в тази надпревара. Това е срамота, искате да унищожите федерацията. Човек, който има милиони в джобовете си купува земя и си прави академия“, каза Печеян. В момента съоръжението в Борисовата градина е собственост на държавното дружество „Академика 2011“ (с принципал Министерството на младежта и спорта) и досега се управлява от БФТ под името „Български национален тенис център“.
Членът на федерацията попита мениджъра на Димитров какво е направено за плановете на Димитров за академия в Хасково, което беше анонсирано още през 2017 г. „Вижте си сайтовете, какво казахте тогава. Къде ви е академията, къде са ви международните турнири…“
„Конкурсът е направен така, че федерацията по тенис да покрие всички критерии. Не виждам защо има такъв негативизъм към Григор и се насажда мнение, че иска да се направи нещо нередно“, коментира Стоименов. Мениджърът показа снимки, настоявайки, че комплексът не се стопанисва добре и не е в добро състояние. „Влизаме в този конкурс, защото мислим, че можем да направим нещо хубаво. Желанието на Григор е такова“, добави Стоименов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html