-5.2 C
София
четвъртък, 9 декември 2021 г.

Джеф Безос и неговият екипаж успешно се приземиха

 

Успешно беше  изстрелването на ракетата за многократно използване „Ню Шепард“, на борда на която е и американският милиардер Джеф Безос.

В 11-минутното пътешествие участваха братята Джеф и Марк Безос, най-възрастният човек, желаещ да лети в космоса – 82-годишната Уоли Фънк, и най-младият – 18-годишният бъдещ студент по физика от Нидерландия Оливър Дамен.

Ракетата е напълно автоматизирана и за разлика от космическия самолет на Ричард Брансън „Юнити-22“ не се управляваше от пилоти.

При определена височина „Ню Шепард“ се отдели от пътническата капсула и се върна на Земята.

Пътниците останаха в безтегловност за 3-4 минути, след което капсулата се приземи с парашути 11 минути след изстрелването си.

Преди полета Безос отговори на критиците, че полети като неговия са просто забавление за много богати, като го посъветваха да използва времето, парите и енергията си, за да решава по-важни проблеми за човечеството:

„Трябва да обърнем внимание и на двете – да работим за решаване на многобройните проблеми на Земята и винаги трябва да гледаме към бъдещето. Винаги сме правили това като човешки същества, като цивилизация. Целта на тази мисия е да изчистим грешките и да постигнем съвършенство в космическите пътешествия, правейки ги възможни като добре познатите ни самолетни пътувания. Ако успеем, ще проправим път към космоса за идните поколения, които ще могат да постигнат изумителни неща там. И чрез тях ще бъдат решавани проблемите тук, на Земята“.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html