-10.2 C
София
вторник, 25 януари 2022 г.

ИТН ще проведат консултации с партиите, от които очаква подкрепа

Ивайло Вълчев, снимка Интернет

Обрат в позицията на „Има такъв народ“. Преди да представят новото си предложение за правителство с техен мандат, от ИТН ще проведат консултации с формациите, от които очакват подкрепа. Това обяви Ивайло Вълчев след заседание на парламентарната група, предаде БНР.

Очакват се разговори с групите на „Демократична България“ и с „Изправи се БГ! Ние идваме!“

„Нещата, които трябва да се обявяват в парламента, ще ги обявяваме в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще ги научат първо те в разговор с тях, така, както изисква тази професионална диалогичност. Няма да използвам фразата, че сме си направили необходимите изводи, но всяка информация, която трябва да бъде комуникирана с останалите, ще бъде комуникирана там, където ѝ е мястото и там, където първо заинтересованите ще я чуят. Мисля, че в последните дни показахме с всичките си думи и действия, че абсолютно осъзнаваме това, което лежи на нашите плещи“, каза Вълчев.

От „Има такъв народ“ отказаха да коментират дали отново ще номинират Ива Митева за председател на Народното събрание, щели да обявят решението си в зала. Но Мика Зайкова и Радостин Василев, който беше предложен за министър на младежта и спорта в първия проектокабинет на партията, обявиха подкрепата си за нейното издигане:

Мика Зайкова каза: „Ако питате мен, аз харесвам Ива, защото тя е великолепен юрист“.

Радостин Василев допълни: „Тя има пълната моя подкрепа, винаги“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html