-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Линейката закъсняла за блъснатото в Братаница дете

сн. БНТ

8-годишно дете беше блъснато на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница. Момичето почина по-късно в болница. Според очевидци, колата, управлявана от служител на МВР, се движела с високата за мястото скорост от над 90 км/ч.

„Чуха се силни спирачки, трясък, това не е първата катастрофа, доста са се случвали. Изтичах бързо навън, за да видя какво се случва. Червен автомобил беше паркиран тук на тротоара, Мони лежеше на пътя. Казаха ми след това, че са я ударили на пешеходната пътека, която е доста по-надолу. Мони имаше доста силен пулс, но не дишаше. Устата й посиняваше, затова започнах изкуствено дишане на момента, цветът започна да се връща в устните й, пулсът й стана доста силен за известно време, след това бях сменена от Ина тук, да взема въздух, тя продължи с изкуственото дишане на Мони“, каза пред БНТ очевидка на инцидента.

Жената разказа, че през тази почивка е видяла поредното обаждане към Бърза помощ. Първото обаждане е в 11:38, а последното в 11:52.

„След тези 14 минути аз се върнах отново да правя това изкуствено дишане на детето, Бърза помощ не идваше. Нямах възможност да засека колко отне идването на линейката. Хората от селото казват, че повече от 30 минути са минали преди да мине линейката“, каза очевидката на инцидента.

Снощи хората от Братаница се събраха на мястото, където е починало детето. Те заяви, че хората трябва да шофират по начин, по който да пазят всички деца на пътя, така сякаш това е тяхното дете.

Това не е първата катастрофа на това място. Преди няколко месеца е блъснат и починал друг човек. През 2018 г. пак дете е убито на пешеходна пътека в селото.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html