-4.5 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

Христо Иванов: Започваме заедно да орем държавната нива

Започваме заедно да орем държавната нива. България е в криза, трябва да се свърши работа, повече от година нямаме пълноценно управление. Ще търсим формула за управление на дълбоката промяна, на трансформацията, което да даде нова страница на България. Това заяви от парламентарната трибуна Христо Иванов от „Демократична България“.

По думите му трябва да се започне работа по задаващата се COVID вълна.

„Приоритетите са: максимално бързо внасяне на Плана за възстановяване, работа по бюджет на промяната с възможност за преизчисляване на пенсиите. Крайно време е за сериозен разговор за реформа в здравеопазването, реформа в изборното законодателство. Трябва да се намери решение на въпроса с Република Северна Македония“, каза Христо Иванов.

Според него в България има корупционен модел.

„Това, което ние наричаме сарайския модел, има своето най-върхово проявление в управлението на Бойко Борисов. Никакви прилагателни – партии на промяната, партии на протеста, нямат смисъл, ако не са гарантирани с конкретни действия. България се намира под 3 мониторинга в областта на правосъдието. Трябва да се продължи модернизацията на армията, да се въведе най-сетне електронно управление“, добави Христо Иванов.

По думите му „Демократична България“ ще инициира дебат за съдебна реформа и ще покани на разговор всички парламентарни сили.

„Без комплекс ще водим диалог с всяка една парламентарна сила, с всеки един депутат. Гешев не смее да се появи тук, надявам се, че това е израз, че той се подготвя да си подаде оставката“, каза още Христо Иванов.

В този парламент трябва да отстоим българския национален интерес, да намерим решение на проблема с Република Северна Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва да намерим начин да станем заедно членове на европейското семейство, каза съпредседателят на „Демократична България“.

 

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html