-1.2 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Деница Сачева: Много притеснителни неща има в програмата на ИТН

 

В заявената до момента от Станислав Трифонов програма има много притеснителни неща. Това каза Деница Сачева от ГЕРБ по повод консултациите за съставяне на кабинет.

„Нямаме покана за преговори от ИТН, предполагам, че няма и да имаме, защото това многократно беше заявено от представителите им“, коментира Сачева.

Като пример за „притеснителни неща“ в намеренията на ИТН тя посочи приватизацията на ББР, както и икономическата програма.

„Нека първо видим политиките, а след това и кои ще бъдат хората и тогава ще вземем решение какво ще правим по отношение на кабинета“, добави Сачева.

Тя заяви, че ГЕРБ няма да предлагат правителство, ако получат мандат.

„Отричането на партия ГЕРБ означава да отричаш, че има хора, които харесват нашите политики, има хора, които гласуват за нас. Както виждате, победата на ИТН не е толкова голяма спрямо избирателите, които са гласували за нас“, добави Сачева.

По думите ѝ в това Народно събрание ГЕРБ ще бъде ясна и конструктивна опозиция. „Не можем да се усещаме в изолация, при положение че една голяма част от политиките, които се провеждат, са политики, които ние сме правили. Всички съзнателно се опитват да заобикалят или да обръщат гръб на успехите, които имаме и които сме постигнали, като преиначават голяма част от фактологията. Не може да се отрече, че запазихме 300 000 работни места и в момента програмата „60/40″ продължава. Планът за възстановяване и устойчивост, толкова бурно и шумно критикуван, се оказа, че по-скоро е надграден, отколкото тотално да бъде променян“, обясни Сачева.

Удобно е да се забравят много неща, които са постигнати. Нека има критики, но и да се признават фактите, такива каквито са, добави тя.

„Ако има добри идеи, ако те са полезни за България, няма пречка да страним от подкрепа на такива идеи. До този момент обаче внесените законопроекти са по-скоро популистки и трудно биха могли да срещнат нашата подкрепа“, заяви още Деница Сачева.

Идеята на Мая Манолова за преизчисляването на пенсиите Деница Сачева нарече „див популизъм“. „Преизчисляването на пенсиите се прави по такава формула, че точно най-ниските пенсии няма да бъдат преизчислени“, обясни Сачева.

Според Манолова с около 30% по-високи пенсии може да има за всички пенсионери, с изключение на тези, които са се пенсионирали през последните две години. „Няма такива пари в България и няма такъв механизъм, по който това може да се случи“, отбеляза Сачева.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html