-5.2 C
София
неделя, 23 януари 2022 г.

ДПС иска изслушване на министри по закона „Магнитски“

ДПС ще внесе искане за изслушване на министрите на финансите и икономиката за списъците по закона „Магнитски“. Това каза Йордан Цонев от ДПС в декларация от името на група.

„Къде в „Магнитски е принципът за невинност до доказване на противното? Къде са изнасянията на доказателства за вина, къде е защитата в това дамгосване?  Нашите партньори от САЩ могат да си приемат, каквито искат закони. Нашето уважение към тях като партньори ще продължи и за в бъдеще. Това не е неотменима наша политика, но защо и кой позволява на българското правителство да пренася законодателство на Щатите на българска територия, след като то не е пренесено на европейската. Кой позволява това да се случи? Ние няма да спрем. Следващата седмица ще внесем искане за изслушване на финансовия и икономическия министър за списъците, на каква основа са направени, въз основа на кой български закон и т.н.?“, каза още Йордан Цонев.

Йордан Цонев заяви, че ДПС ще участва във всякакви консултации и диалог по всички теми, включително и съдебната реформа. „Когато говорим за независима съдебна власт, истински независима – имате нашето партньорство и съгласие“, подчерта още той.

В декларацията си Йордан Цонев отговори и на Христо Иванов за Иван Гешев, като попита къде е тук разговорът за Лозан Панов и той дали не е уронил престижа на съдебната власт.

„Той не изнася ли политически доклади, не участва ли в политически събития? Не е ли страна в политическия процес въпреки изричната забрана?“, каза още Цонев.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html