0.8 C
София
събота, 29 януари 2022 г.

ДПС иска проучване за изтичане на фекалии от имот на Прокопиев в Райския залив

Близо час депутатите спорят за създаването на комисия, която да разследва фактите и обстоятелствата около случая „Росенец“, свързан и с началото на протестните акции през лятото на миналата година. Предложението е на „Демократична България“ и бе дадено и в предишното Народно събрание.

Предложението предизвика поредица от реплики между „Демократична България“ и ДПС. Партията с почетен председател Ахмед Доган поиска в комисията да се проучат фактите и обстоятелствата около строителството в местността Буджака край Созопол, където бизнесменът и съиздател на „Дневник“ има имот.

Христо Иванов обяви, че ако ДПС предложи отделна комисия за Буджака, парламентарната група ще го подкрепи, но не смята, че двете теми трябва да се смесват.

„Много е лесно в тази комисия да се види заяждане с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който живее в скромна виличка и отглежда биокраставици, но искаме да поставим въпроса за действията и бездействията на българските институции“, заяви Христо Иванов, като отбеляза, че темата на комисията е защо законите важат за едни, а за други не. По думите му той няма да е член на комисията, за да не се политизира темата.

В отговор Йордан Цонев определи като „лицемерие“ да се проучват фактите и обстоятелствата само за Росенец. „Лицемерие е да прикриваш истината за част от зависимостите, а да насочваш вниманието към други, които според теб съществуват“, заяви Цонев.

Севим Али заяви, че комисията трябвало да проучи и дали се изливат фекални води от имота на Иво Прокопиев към „фиордите и плажа в Райския залив“.

„Явно ще падне сериозно забавление в 46-ото Народно събрание, щом се занимаваме с фиордите и фекалиите на Иво Прокопиев. Очевидно целта е да окаляме комисията за Росенец. Това няма да стане“, отговори Николай Хаджигенов от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html