2.4 C
София
петък, 28 януари 2022 г.

Янев: Готов е планът за възстановяване и развитие

Ревизираният вариант на Националния план за възстановяване и устойчивост е готов и вече е публикуван за обществено обсъждане, съобщи в началото на правителственото заседание служебният премиер Стефан Янев. В близките дни вицепремиерът Атанас Пеканов ще може да го представи на новите депутати и да обсъди с тях изведените в документа приоритети.

„Акцентите са в образованието и иновациите, за развитие в посока произвеждане на краен продукт с висока добавена стойност, икономическа трансформация, екологичен преход по отношение на българската енергетика и технологичен преход на селското стопанство. Тези реформи са онзи жалон, който ще позволи развитието на страната в посока по-добро икономическо състояние“, съобщи още премиерът на служебното правителство.

„Надявам се, че следващото правителство ще продължи развитието на онези приоритети, фокус на които ще бъдат българските граждани и българският бизнес. Надявам се, че ще имат мъдростта да постигнат точно това. Проблемите, с които и ние се сблъскваме са свързани с продължаващата вече година криза, която се отразява както на хората, така и на бизнеса. Затова е необходимо да се демонстрира как държава иска и е в състояние да подаде ръка на гражданите и бизнеса, който е в основната на благоденствието на цялата държава“, подчерта Янев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html