-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

„Демократична България“: Без ДПС в управлението

„Демократична България“ настоява ДПС да остане настрана от управлението, заяви Христо Иванов в декларация от името на парламентарната група.

„Без това ние не можем да започнем да се откъсваме от „корупционната утроба“. Поне ако това управление по някакъв начин ще разчита на нашата подкрепа, ние настояваме ДПС да стои настрана“, подчерта Иванов от парламентарната трибуна.

Поводът за декларацията е докладът на Държавния департамент за инвестиционния климат, в който думата „корупция“ за България се споменавала на 24 места.

„Ние трябва да оставим настрана политическите спорове и да намерим начин да излезем от това състояние на нещата. Това може да стане само при излъчването на едно смело и волево правителство, което наистина има волята, капацитета да приложи последователна програма за изчистване на българските институции“, каза Иванов.

„ДБ ще даде своя принос в това усилие, но искаме да видим волево правителство като програма и състав, което наистина може да прекъсне това корупционно заболяване“, посочи Иванов и допълни, че това правителство наистина трябва да може да остави ГЕРБ и ДПС настрани от властта, защото без това, по думите му, ще бъде заразен и следващият цикъл на упражняване на власт със „същия бацил на тежката корупция“.

Христо Иванов посочи, че в същото време ДПС се снима с Делян Пеевски. „Вие водите война с бъдещето на България. Това, освен че е обречено, е изключително опасно“, посочи той, обръщайки се към колегите си от ДПС в Народното събрание.

Мустафа Карадайъ, председател на ПГ на ДПС, в процедура по начина на водене заяви, че „партията на олигарха и медиен монополист Прокопиев, който чрез медийно НПО участва във всичките три правителства на Борисов, не може да обвинява в корупция опозиционна партия като ДПС“, която, по думите на Карадайъ, не е участвала във властта през целия този период.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html