-7 C
София
вторник, 25 януари 2022 г.

Изчегъртаха цялото ръководство на енергийния холдинг

Уволненият шеф на БЕХ Валентин Николов, снимка Интернет

Министърът на енергетиката Андрей Живков е освободил ръководството на Българския енергиен холдинг, съобщиха от компанията. Прекратени са правомощията на Съвета на директорите: Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки, предаде БНР.

На тяхно място за членове на Съвета на директорите на БЕХ до провеждането на конкурс в шестмесечен срок, са определени Мария Велкова, Веселина Канатова – Бучкова, Ива Петрова и инж. Пламен Дилков и Антон Симеонов.

От министерството на енергетиката казаха за „Хоризонт“, че причините за уволнението на ръководството на БЕХ са липсата на резултати по искането на министъра да бъде освободено ръководството на „Булгартрансгаз“.

Втората забележка към работата на БЕХ е, че не виждат действия по препоръките на ЕК за прекратяване на кръстосаното субсидиране между компаниите в холдинга, както и по отношение на финансовото подобряване на дружеството.

За БНР освободеният изпълнителен директор на БЕХ Валентин Николов каза, че членовете на Борда на директорите ще обжалват решението и допусна, че министърът иска по някакъв начин да овладее дружествата от холдинга:
„Негови емисари са ходили и са искали от директорите на дружества конкретни задачи, които те са им отказали, и те, разбира се, са идвали при мене и са се оплакали. Да се овладеят дружествата – това е главната цел“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html