-8.1 C
София
петък, 28 януари 2022 г.

Какво трябва да знаете, преди да се отправите към морския плаж

Коронавирусът и ограниченията в съседните страни накараха по-голяма част от българите тази година да изберат да почиват на родното Черноморие. За да бъде почивката им безопасна обаче те трябва да обърнат внимание на някои съвети, които подават хората от Водноспасителната служба на БЧК, съобщава БНР.

Директорът на службата Антон Налбантов казва, че плажовете у нас са около 200, като половината от тях се охраняват. Няма ограничения, които да забраняват посещаването на неохраняемите, но вниманието на хората трябва да е повишено при къпане и плуване в морето.

„Когато морето е неспокойно или пък има морски течения, тези плажове са рискови, тъй като при възникване на инцидент няма кой да се притече на помощ. Доста от българите предпочетоха това лято да летуват на нашето Черноморие с оглед на сложната обстановка в съседните нам южни съседки най-вече по отношение на коронавируса“, коментира Налбантов.

По неофициална информация от началото на летния сезон инцидентите с фатален край са около 10-15.

„С навлизането на месец август започват климатичните промени, започват да духат малко по-силни ветрове, при влизането в морето не е препоръчително да се плува сам, особено навътре в морето, плува се успоредно на брега и в група“, отбеляза още Антон Налбантов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html