0.8 C
София
събота, 29 януари 2022 г.

Нинова: БСП и ИТН имат повече сходства, отколкото различия

Оценяваме случилото се като първа добра стъпка към диалог за намиране на съгласие за съставяне на правителство. Уточнихме теми по които имаме припокриване, по някои остават и различията. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след разговорите с „Има такъв народ“ за формиране на евентуален бъдещ кабинет.

„Утре ще обсъдим на Национален съвет на БСП днешната среща. Разбрахме се, че разговорите продължават“, каза Нинова. Тя уточни, че с ИТН имат повече общи теми, и по-малко различия.

„Оставаме на позициите си против приватизацията на ББР, против концесиите, имаме различия по преизчисляването на пенсиите, и по-точно, кога да стане това. Ние настояваме това да стане незабавно, а разбирането на колегите от ИТН е, че то трябва да се случи догодина с новия бюджет“, обясни лидерът на БСП.

Тя каза още, че БСП и ИТН имат много сходства в разбиранията си за съдебната реформа – закриването на специализираните съд и прокуратура, КПКОНПИ и за главния прокурор.

„На едно мнение сме, че сериозната съдебна реформа изисква промяна в Конституцията и много време – прехвърлянето на прокуратурата в изпълнителната власт, различна структура на ВСС“, обясни тя.

Двете формации са се разбрали да излъчат експертни групи, които да  продължат обсъжданията в детайли по отделните политики.

В срещата участваха Тошко Йорданов, Виктория Василева, Филип Станев и Ивайло Вълчев от ИТН, Корнелия Нинова от БСП, както и  заместник-председателите на партията Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.

 

 

 

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html