-4.1 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

При съставяне на нов кабинет получаваме „повече от същото“

Димитър Манолов, Подкрепа, Радосвет Радев, БСК, кадър бТВ

Правителство ще има, не защото политиците са станали по-отговорни, а защото така им налага собственият им интерес, заяви пред бТВ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Според него „всички ще получим повече от същото“, защото се сменят само играчите.

„Струва ми се, че за първи път ще се създаде правителство, което не е цел, а е средство. Средство, което да постигне целта работещ парламент“, смята председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев. По думите му „сега се пише либретото“, а после ще стане ясен съставът, който ще го изпълнява.

Манолов и Радев коментираха какви са очакванията на синдикатите и работодателите от един нов министерски съвет. И двамата са на мнение, че най-спешните задачи пред новия парламент и правителство са бюджетът на държавата за следващата година и на Плана за развитие.

Те коментираха и предложението на служебното правителство за увеличаване на пенсиите и съответно за актуализация на бюджета. Очаква се от 1 октомври минималната пенсия за стаж и възраст да се повиши от 300 на 340 лв.. Предвижда се и социална надбавка за покриване на разликата до линията на бедността – 369 лева.

Димитър Манолов смята предложението на служебния кабинет за добро. Според Радосвет Радев увеличението трябва да зависи от това кой колко е работил.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html