-2.8 C
София
събота, 22 януари 2022 г.

Радев крие мандата, докато не направят кабинет

кадър БНТ

Партиите на промяната, каквото и да означава вече това, трябва да намерят начин да се споразумеят, а дотогава президентът Румен Радев няма да връчва мандат за съставяне на правителство, стана ясно от изявление на държавния глава във Велико Търново.

По отношение на мандата денят ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са получили резултати, категоричен беше президентът.

Очаквам партиите на промяната да следват ясно посоката, която им зададоха българските граждани по площадите в продължение на една година, каза Радев и отправи послание към евентуалния бъдещ кабинет: да отговори на високите очаквания на българските граждани.

По думите му партиите трябва да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от такива приоритети и цели, че те да бъдат в интерес на българските граждани.

Той коментира и предложението за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев. „Мисля, че мотивите на служебните министри бяха в защита на върховенството на правото, докато решението на ВСС беше в защита на статуквото, което е отхвърлено отдавна от българските граждани“, категоричен беше държавният глава.

Според него това показва, че дълбоката реформа в съдебната система е неизбежна и трябва да гарантира отчетност и отговорност на главния прокурор и истинска независимост в съдебната система.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html