-7 C
София
вторник, 25 януари 2022 г.

БСП ще подкрепи кабинет на ИТН, но при определени условия

„Нашата цел е парламентът и правителството да довършат пълното разграждане на сегашния модел на управление и да има сигурност в обществото и ще положим усилия за съставяне на кабинет. Но имаме пет приоритета“, това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на социалистическата партия.

120 членове на НС са подкрепили решението, само един е бил против, обяви председателят на БСП.

Тя изброи петте приоритети на БСП .

– социална политика и политика по качеството на живот- борба с бедността, преизчисляване на пенсиите, политика за младите и работещите;

– здравеопазване – реформа, която да гарантира безплатно или достъпно здраве;

– образование, наука и култура;

– борба с корупция и качествена съдебна реформа;

– възстановяване на икономиката.

„Според националния съвет има две теми, които ние не приемаме. Първата е налагане на либерален модел на управление, оттегляне на държавата като основен регулатор и собственик, в частност приватизация на ББР, концесиониране на пътища и т.н.

Заявяваме желанието си Северна Македония да стане член на Европейския съюз (ЕС), но не бива да става за сметка на националния ни интерес и история“, каза още Нинова.

„Националният съвет дава мандат на групата за контакти да продължи преговори с „Има такъв народ“ (ИТН). Ще се организират срещи с „Демократична България „(ДБ) и „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ).

Ще се излъчат експертни групи, които ще работят с експертните групи на други партии. Разговорите да бъдат финализирани със споразумение за подкрепа. Окончателното решение за подкрепа ще бъде взето от Национален съвет, след като контактната група внесе преговорите и ИТН представи кабинета си и приоритетите му. След това ще дадем окончателното си мнение и позиция“, допълни тя.

„Няма да е лесно и няма да е с един разговор“, заключи лидерът на БСП.

Очаквайте подробности!

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html