-8.1 C
София
петък, 28 януари 2022 г.

Документален филм възкресява изумителната история на Ейми Уайнхаус

Ейми Уайнхаус беше известна с дълбокия си глас и с ретро прическата си, но и със своите зависимости. Десет години след смъртта на британската певица нейните близки отправят призив да бъде преустановена практиката тя да бъде определяна чрез борбата й с наркотиците и разрушителните й връзки, съобщава БТА.

Родителите на звездата, която почина на 23 юли 2011 г. от алкохолно отравяне, са участвали в създаването на документален филм на Би Би Си. Лентата „Reclaiming Amy“, която излезе на годишнината от смъртта й, дава „по-ясна представа за Ейми“, по думите на баща й Мич Уайнхаус.

„Те се опитаха да ме накарат да се подложа на рехабилитация. Но аз казах не, не, не“ – британката със специфичен глас влага много от преживяванията си в своите песни, пропити с джаз и соул.

Проблемите с пристрастяването обаче в крайна сметка оказват влияние върху изявите й – все по-нередовни заради употребата на наркотици и алкохол, и привличат интереса на папараците. Те започват да я преследват, надявайки се да я заснемат в лоша светлина – нещо, което британските таблоиди обичат.

„Мислите, че познавате дъщеря ми – наркотици, зависимости, разрушителни връзки, но имаше и много повече“, споделя в документалния филм майката на Ейми, Джанис Уайнхаус-Колинс, която влиза в ролята на разказвач.

„Reclaiming Amy“ съдържа интервюта с дългогодишни приятели на певицата. Сред тях е Катриона Гурли, която разкрива, че е имала романтична връзка с Ейми Уайнхаус.
Документалният филм също така се опитва да опровергае обвиненията, че семейството на изпълнителката се е възползвало от успеха й и не е направило достатъчно, за да й помогне да преодолее зависимостите си.

Фенове също отбелязаха десетата годишнина от кончината на Ейми Уайнхаус, посещавайки статуята й в лондонския квартал Камдън, където тя живее години наред и където умира едва 27-годишна. Сред тях е Рийс Филдинг, който нарича нарича изпълнителката „необикновена жена“.

„Когато преживявам трудни времена, обичам да слушам нейните песни, те ми помагат и обобщават това, което чувствам“, споделя Рийс, за когото музиката на Ейми Уайнхаус е „уникална“.

„На тази тъжна годишнина е „важно е като фенове да си спомним Ейми такава, каквато беше. В спомените на обществото тя е наркоманка, но всъщност трябва да я помним заради таланта, стила й, държанието, които никой друг не смееше да има“, допълва почит

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html