19.7 C
София
четвъртък, 18 август 2022 г.

Костадин Ангелов натрупал дълговете в Александровска болница

Атанас Атанасов, изп. директор на Александровска болница, кадър Нова телевизия

Последната година, която Александровска болница е приключила с положителен баланс, е 2012 г., която е последната от управлението на акад. Лъчезар Трайков. През 2013 г., когато за изпълнителен директор е определен проф. Костадин Ангелов, започва изпадането в лошите текущи резултати. Това съобщи пред Нова телевизия наскоро назначеният шеф на Александровска д-р Атанас Атанасов.

„Аз имах възможност да се запозная с доклада от проверката и в него е записано, че в последните 7-8 години в болницата е създадена тенденция за увеличаване на текущата загуба. Така се стига до края на 2020 г., в която непокритата текуща загуба е в размер на 68 млн. лв.”, каза още Атанасов.

„Ние сме назначили финансов и мениджърски одит, и резултатите ще са готови след месец. Всеки ден обаче излиза нов проблем. Например – сключвани са неизгодни договори. През 2017 г. един консуматив е договорен за 33 ст., а през 2020 г. той е договорен на 17 пъти по-висока цена – 5,71 лв. Нямам обяснение на това явление”, обясни Атанасов. „Служители от болницата казват, че в този случай ставало дума за грешка. Но тази грешка е допусната няколко пъти”, добави още той.

„Назначавани са били хора на трудови и граждански договори със странни възнаграждения. Има назначение на шофьор с втори трудов договор на 4 часа за куриер, който получава по-високо възнаграждение, за тези 4 часа, от началника на транспорта, който работи на пълно работно време. Натъкнахме се и на хаос в работните процеси. Включително и във ваксинациите с COVID-19. Въвеждането на данните е било забавено и това е довело до проблеми”, твърди новият директор на Александровска болница.

„Добрата новина е, че в това лечебно заведение работят едни много добри специалисти, които са отдадени на пациентите си. През цялото напрежение и натоварване те не са абдикирали от задълженията си и са спасили десетки животи”, категоричен е Атанасов.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html